NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » NASZE SPECJAŁY » MNIAM-MOJE SERCE GOTUJE:)

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 3 / 6>>>    strony: 12[3]456

mniam-moje serce gotuje:)

  
Asia
11.04.2013 22:01:27
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Posty: 983 #1312112
Od: 2013-4-10
rzadko,niemal wcale nie polecam,nie kupuję gotowców,ale ten zasługuje na szczególna uwagę-pyszności

Obrazek

chrupiaca marchewka,mięsko b.delikatne,posmak mleczka kokosowego,pikantna-dla nas rewelacja jęzor
  
Electra22.10.2017 23:14:35
poziom 5

oczka
  
Emka
12.04.2013 00:09:30
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Posty: 8000 #1312283
Od: 2011-6-10
Pizza mniam bardzo szczęśliwy
_________________
U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/
Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/
Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/
  
gawronka
12.04.2013 06:59:20
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Białystok

Posty: 2679 #1312351
Od: 2011-6-10
przestancie mowic ciagle o jedzeniu lol czlowiek na glodzie jedzie a tu takie pysznosci.
no tak, jeszcze asia zdjecia dodala chory
_________________
http://www.fajne-forum-ogrodnicze.iq24.pl/default.asp?grupa=159529&temat=110471
  
Dorka
12.04.2013 07:12:56
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: SKALIKOWO

Posty: 4329 #1312362
Od: 2011-6-10
Oliwki mam, kiełbasę i ser żółty mam, papryczkę mam, zamiast pieczarek namoczę suszone grzybki... ok, będzie odchudzająca kolacja lol
_________________
Dorka S.
http://www.fajne-forum-ogrodnicze.iq24.pl/default.asp?grupa=159529&temat=110898 OGRÓD W SKALIKOWIE



Serduszko z Warmii

http://skalikowo.blogspot.com
  
Emka
12.04.2013 07:22:51
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Posty: 8000 #1312370
Od: 2011-6-10
pan zielony
Taką kolację to raczej na śniadanie , no może obiad hehe
_________________
U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/
Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/
Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/
  
Asia
12.04.2013 16:28:42
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Posty: 983 #1313016
Od: 2013-4-10
weekendowa propozycja
lol
sushi - ok 20szt sushi

ugotować wg przepisu na op. 3/4szkl ryżu do sushi w lekko osolonej wodzie(najtańszy znalazłam w Kauflandzie).
Ugotowany skropić 2-3łyżeczkami octu ryżowego z odrobiną soli i szczyptą cukru.
Odstawić wysypany do miski do ostygnięcia.
W tym czasie obrać,pokroić wzdłuż na 4 części 3 średnie marchewki.Pokrojone wrzucić do wrzącej ,lekko posolonej i osłodzonej wody(tyle,żeby były lekko zakryte).Pod przykryciem gotować na małym ogniu 5min.Odcedzić,ostudzić i przekroić na pół wzdłuż.
Podobnie pokroić wzdłuż świeży ogórek-długość marchewki i ogórka ma być podobna -na szerokość liścia nori(wodorosty do sushi).
Dojrzałe ,miękkie avokado obrać ze skórki ,wyjąć pestkę i pokroić na podobnej grubości paski.
Łososia wędzonego pokroić w podobnej wielkości grubsze kawałki lub plastry(mogą być również paluszki krabowe).Przygotować pastę wasabi(zielony chrzan)
Na macie bambusowej układamy liść nori-błyszczącą stroną na zewnątrz-dolny,węższy brzeg nori i maty bambusowej w jednej linii
Cienką warstwą rozsypujemy ryż-u góry zostawiamy ok 1,5cm wolne miejsce
Zwilżonymi palcami lekko ugniatamy ryż,uzupełniając wolne miejsca

Obrazek

ok 5-6cm od dolnego brzegu smarujemy ryż wasabi-ostrożnie z ilością -ostrywesoły
Na wasabi układamy 2 paski avokado,2 paski ogórka ,2 paski marchewki

Obrazek

Obrazek

na środku kładziemy łososia ew paluszki krabowe,inną rybę(miałam tylko plastry więc są plastryoczko

Obrazek

zawijamy-łapiąc brzeg maty zawijamy dosyć ciasno liść z nadzieniem do środka,aż do połączenia brzegu maty z ryżem
odklejamy delikatnie brzeg maty i rolując dalej dociskamy kolejny kawałek-lekko ściskamy

Obrazek

i tak zwijamy do końca zwilżając lekko wolny brzeg na końcu-lepiej się sklei

Obrazek

Obrazek

bardzo ostrym nożem bez ząbków kroimy na dowolnej grubości kawałki(ja kroję trochę cieńsze niż sugerowane linie na nori-łatwiej włożyć do ust na jeden kęsoczko

Obrazek

podajemy z sosem sojowym i imbirem kandyzowanym-mniamwesoły
pan zielonypan zielonypan zielonypan zielony
  
Emka
12.04.2013 20:45:09
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Posty: 8000 #1313364
Od: 2011-6-10
Chyba kiedyś się skuszę na taką opcję, surowa opcja odpada.
Wyglądają smakowicie i jest ciekawość wesoły
_________________
U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/
Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/
Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/
  
Lucy2na
13.04.2013 07:18:04
moc !!!
wydawało się ze wiecej już sie nie da ale jednak !



Grupa: Administrator 

Lokalizacja: Opole

Posty: 11892 #1313864
Od: 2011-6-9
no sushy fuul wypas córka moja lubi bardzo
ucieszy się z przepisu
ale ja imbiru nie lubię ..bleee

_________________

Ziemia za paznokciami....
STORCZYKI LUCY
Rok '12
ROK'13
  
Asia
13.04.2013 08:28:47
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Posty: 983 #1313934
Od: 2013-4-10
imbir nie jest niezbędnyoczko

kaczucha:

chyba pierwszy raz w zyciu piekłam kaczuchę,a właściwie od razu dwie(chciałam wykorzystać piekarnik.
Piekłam w worku-ok 2godz
natarte solą,pieprzem ,w środku dodatkowo majerankiem.
Jedna nadziana jabłkiem i sliwkami suszonymi,druga pomarańczami i sliwkami-mniam,mniam

Obrazek

jak dla mnie najlepsze z tego są owoce=palce lizać!!!

Obrazek

miłego weekenduwesoły
  
Asia
13.04.2013 22:15:40
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Posty: 983 #1315431
Od: 2013-4-10
Paprykarz
Obiecany przepis
2 średnie cebule drobno pokroić i podsmażyć na oleju
do tego dodać 1 marchew startą bardzo drobno
do tego wsypać 1woreczek ryżu i 1szk.wody.
gotować do miękkości ryżu [ w razie potrzeby podlać jeszcze wodą gdyby ryż nie był miękki]
do tego dodać 1 wędzoną makrelę pokrojoną
do tego dodać 30 dkg białej ryby[może być dorsz,morszczuk]
posolić[ostrożnie makrela wędzona jest słona]
dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego
popieprzyć
Smakuje lepiej jak oryginał

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

  
Emka
14.04.2013 13:25:20
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Posty: 8000 #1316005
Od: 2011-6-10
Oj ale kaczuszkę to bym spróbowała , bardzo dawno nie jadłam.
_________________
U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/
Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/
Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/
  
Electra22.10.2017 23:14:35
poziom 5

oczka
  
Asia
14.04.2013 16:10:26
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Posty: 983 #1316189
Od: 2013-4-10
reszta nie jest gorszaoczko)
  
Lucy2na
15.04.2013 07:59:49
moc !!!
wydawało się ze wiecej już sie nie da ale jednak !



Grupa: Administrator 

Lokalizacja: Opole

Posty: 11892 #1316842
Od: 2011-6-9
na a ten dorsz lub morszczuk ma być gotowany czy smażony czy jaki?

_________________

Ziemia za paznokciami....
STORCZYKI LUCY
Rok '12
ROK'13
  
Asia
15.04.2013 09:08:52
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Posty: 983 #1316876
Od: 2013-4-10
jeżeli pytasz o paprykarz to surowy-przesmażasz go w trakcie robienia wg przepisu
  
Asia
21.04.2013 19:50:08
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Posty: 983 #1338513
Od: 2013-4-10
SZARAK - pomiędzy piernikiem,a murzynkiemwesoły

1szklanka cukru
kostka Palmy
średni słoiczek powideł śliwkowych własnej/teściowej produkcjioczko
przyprawa do piernika (korzenna Dr.Oetkera)
2 łyżki cacao DecoMorreno
powyższe składniki zagotować np dzień wcześniej lub zagotować i ostudzić(gdy się śpieszę to po zagotowaniu wstawiam gar do wanny z zimna wodą(nie za duzo,żeby sie nie npił tej wody

Dodać:
2jajka
2,5 szklanki maki(polecam przesiac przez sitko)
1szklanka mleka
1łyżeczka proszku do pieczenia
1łyżeczka sody

wymieszać i piec do lekkiego zrumienienia-pyszne ciasto również bez polewy
Na świeta robiłam z polewą czekoladowa lub lukrem,posypywałam kolorową posypka,kokosem

Cacao innych producentów,inna przyprawa do piekarnika i kupne powidła nie oddają tego smaku
  
Lucy2na
21.04.2013 20:00:28
moc !!!
wydawało się ze wiecej już sie nie da ale jednak !



Grupa: Administrator 

Lokalizacja: Opole

Posty: 11892 #1338539
Od: 2011-6-9
Jeśli idzie o kakao to ja tylko decomoreno z wiatraczkiem używam

_________________

Ziemia za paznokciami....
STORCZYKI LUCY
Rok '12
ROK'13
  
ewka63
21.04.2013 20:10:04
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Lokalizacja: Podkrakowska spokojna...

Posty: 7077 #1338556
Od: 2011-6-10
Lubię murzynka ze śliwkami wesoły
_________________
Lista moich wątków

Historia jednej rabatki...
Rabatkowej historii ciąg dalszy
Rabatkowa historia-2015
Zapraszam do mojego świata :)

  
Asia
21.04.2013 20:11:59
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Posty: 983 #1338563
Od: 2013-4-10
daj przepiswesoły
  
ewka63
21.04.2013 20:15:29
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Lokalizacja: Podkrakowska spokojna...

Posty: 7077 #1338576
Od: 2011-6-10
Ty ga właśnie Asiu dałaś wesoły U mnie w zeszycie on się nazywa murzynek ze śliwkami, choć to tylko powidła wesoły
_________________
Lista moich wątków

Historia jednej rabatki...
Rabatkowej historii ciąg dalszy
Rabatkowa historia-2015
Zapraszam do mojego świata :)

  
Lucy2na
21.04.2013 20:23:17
moc !!!
wydawało się ze wiecej już sie nie da ale jednak !



Grupa: Administrator 

Lokalizacja: Opole

Posty: 11892 #1338596
Od: 2011-6-9
dziewczyny , że bliżej mnie nie mieszkacie ..ale by się eM mój cieszył ...bo jeśli idzie o ciastka to ja jestem noga

_________________

Ziemia za paznokciami....
STORCZYKI LUCY
Rok '12
ROK'13
  
Electra22.10.2017 23:14:35
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 3 / 6>>>    strony: 12[3]456

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » NASZE SPECJAŁY » MNIAM-MOJE SERCE GOTUJE:)

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

randki | własny sklep internetowy | promocje | darmowe aliasy | CyberCiekawostki | darmowe forum | sklepy
opinie, testy, oceny | katalog stron | toplsta