| |
Emka | 12.11.2012 14:39:34 |
Grupa: Moderator
Posty: 8003 #1048925 Od: 2011-6-10
| Jak to dobrze, że przed chwilą zanim wlazłam na muffiny pożarłam ciastko z kremem Kurcze strasznie dużo składników się wydaje, ale najbardziej podoba mi się wykonanie
"Wykonanie: Wymieszać wszystkie składniki."
Wyglądają rewelacyjnie i zostawiają wielki znak zapytania, jak smakują marchewkowo kokosowe _________________ U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/ Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/ Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/ |
| |
Electra | 06.02.2025 12:08:42 |
|
|
| |
Lucy2na | 13.11.2012 06:51:59 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja: Opole
Posty: 11929 #1049365 Od: 2011-6-9
| no proszę a ja mam takie foremki silikonowe
_________________
Ziemia za paznokciami.... STORCZYKI LUCY Rok '12 ROK'13
|
| |
gatita | 13.11.2012 09:58:58 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1049452 Od: 2011-6-10
| Dziewczyny, te muffiny, tak jak każde inne zawsze wychodzą. Składników wydaje się dużo bo jest dużo przypraw, ale nie musicie dawać wszystkich. Kardamon, mielone goździki, imbir, gałka to moje dodatki Robi się je myk myk i gotowe. Emka, jadłaś kiedyś ciasto marchewkowe ? Smakują trochę pernikowo-korzennie, są wilgotne... MUsisz zsama zrobić
W domu nazywamy je żygowinkami :-)Zgadnijcie czemu ?
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
_________________
Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
Lucy2na | 13.11.2012 10:38:38 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja: Opole
Posty: 11929 #1049472 Od: 2011-6-9
| jadłam ciasto marchewkowe jest pyszne a żygowinki ...nie mogę ale nazwa a co do przypraw to chyba i gałka i kardamon są w przyprawie piernikowej nie ?! czyli można zastąpić
_________________
Ziemia za paznokciami.... STORCZYKI LUCY Rok '12 ROK'13
|
| |
gatita | 13.11.2012 12:10:57 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1049518 Od: 2011-6-10
| Tak, są w przyprawie piernikowej. Nie wiem czym można je zastąpić, Ja zawsze je daję, bo lubię ten zapach i smak Lucy, wiesz czemu żygowinki ? _________________
Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
Lucy2na | 13.11.2012 19:13:17 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja: Opole
Posty: 11929 #1049710 Od: 2011-6-9
| no nie? a dla czemu?
_________________
Ziemia za paznokciami.... STORCZYKI LUCY Rok '12 ROK'13
|
| |
Emka | 13.11.2012 20:26:23 |
Grupa: Moderator
Posty: 8003 #1049803 Od: 2011-6-10
| Lucy bo one tak po rozrobieniu wyglądają na surowo jak świeżutki bełt
To jak ciasto marchewkowe i korzenny posmak , muszę spróbować tyle że zrobię w jednej formie do krojenia, nie chce mi się kupować foremek czy tam papierków _________________ U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/ Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/ Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/ |
| |
gatita | 14.11.2012 14:41:31 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1050121 Od: 2011-6-10
| Emka... dokładnie tak wyglądają Spróbuj koniecznie _________________
Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
Dorka | 15.11.2012 07:12:01 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: SKALIKOWO
Posty: 4399 #1050439 Od: 2011-6-10
| Rodzice są u mnie, dokładnie padałam skład SERA i przepis na wykonanie, ale nie mamy podpuszczki, szukam... _________________ Dorka S. http://www.fajne-forum-ogrodnicze.iq24.pl/default.asp?grupa=159529&temat=110898 OGRÓD W SKALIKOWIE
Serduszko z Warmii
http://skalikowo.blogspot.com |
| |
gatita | 15.11.2012 10:45:42 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1050529 Od: 2011-6-10
Ilość edycji wpisu: 1 | Dorka Alledrogo Albo tu. ja ma taka podpuszczkę za 15 zł.
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
_________________
Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
gatita | 21.11.2012 11:56:24 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1054247 Od: 2011-6-10
| Poczyniłam pierwszą w życiu białą kiełbasę Nie przypuszczałam, że to takie proste...
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
A na koniec wylądowała w żurku, ugotowanym na serwatce.
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
_________________
Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
Electra | 06.02.2025 12:08:42 |
|
|
| |
ewka63 | 21.11.2012 15:02:49 |
Grupa: Moderator
Posty: 7097 #1054323 Od: 2011-6-10
| Boszesztymój, zaczynam wpadać w kompleksy. |
| |
gatita | 21.11.2012 15:31:22 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1054361 Od: 2011-6-10
| Przestań A przy okazji, dziewczynki czy któraś z Was posiada może polską elektryczną maszynkę do mielenia o rozmiarze 5 ? _________________
Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
Emka | 21.11.2012 18:37:32 |
Grupa: Moderator
Posty: 8003 #1054503 Od: 2011-6-10
| ja mam tylko metalową na korbę. Agata ty masz pojęcie gdzie mi teraz jęzor uciekł Kiełbacha piękna, cudowna, rewelacyjna _________________ U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/ Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/ Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/ |
| |
gatita | 22.11.2012 08:29:41 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1054787 Od: 2011-6-10
| Emka, do roboty Poszukuję kogoś z maszynką elektryczną, bo dodadawno do nich taki plastikowy wiatraczek do nadziewania kiełbas. Moja niestety wiekowa jest i nie posiada takiego elementu, a w sklepach nie mogę dostać _________________
Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
Lucy2na | 22.11.2012 21:18:33 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja: Opole
Posty: 11929 #1055334 Od: 2011-6-9
| zapytam w moim starym sklepe
_________________
Ziemia za paznokciami.... STORCZYKI LUCY Rok '12 ROK'13
|
| |
gatita | 23.11.2012 09:10:15 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1055544 Od: 2011-6-10
| Lucy kochana dzięki , przed chwilą dostałam maila, że będą mieli tę część w magazynie. _________________
Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
Lucy2na | 23.11.2012 15:25:51 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja: Opole
Posty: 11929 #1055792 Od: 2011-6-9
| no bo jakby co to u nas ma być w przyszłym tygodniu
9chodzi o tą częś co zamiast sitka się zakłada?)
_________________
Ziemia za paznokciami.... STORCZYKI LUCY Rok '12 ROK'13
|
| |
gatita | 26.11.2012 12:11:51 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1057807 Od: 2011-6-10
| Lucy, dokładnie o tę część chodzi. Moja już zapłacona, więc mam nadzieję, że wkrótce do mnie dotrze. _________________
Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
gatita | 26.11.2012 13:00:39 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1057836 Od: 2011-6-10
| Drugie podejście do wędzenia za nami. Tym razem na tapecie była szynka wieprzowa parzona.
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
_________________
Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
Electra | 06.02.2025 12:08:42 |
|
|