| |
gawronka | 22.12.2012 06:33:29 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Białystok
Posty: 2679 #1094695 Od: 2011-6-10
| to gdzie tych pysznosci mozna sprobowac, gdzie  _________________ http://www.fajne-forum-ogrodnicze.iq24.pl/default.asp?grupa=159529&temat=110471 |
| |
Electra | 07.04.2025 22:46:55 |

 |
|
| |
Lucy2na | 22.12.2012 09:29:09 |



Grupa: Administrator 
Lokalizacja: Opole
Posty: 11929 #1094731 Od: 2011-6-9
| A do Ani to ja mam bliżej ..... _________________
 Ziemia za paznokciami.... STORCZYKI LUCY Rok '12 ROK'13
 |
| |
gatita | 31.12.2012 11:07:34 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1117354 Od: 2011-6-10
| Ania, toć to produkcja hurtowa  . _________________

Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
ewka63 | 31.12.2012 20:05:04 |

Grupa: Moderator
Posty: 7097 #1124348 Od: 2011-6-10
| Kolejny wianek mojej produkcji, tym razem orzechowy 
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
A tak przy okazji, to masa wyszła mi również tak jak Lucy, półpłynna. Włożyłam ją do lodówki na 20 minut i jak stężała to ją ubiłam mikserem. I taka ma właśnie być 
|
| |
Lucy2na | 01.01.2013 09:22:31 |



Grupa: Administrator 
Lokalizacja: Opole
Posty: 11929 #1124519 Od: 2011-6-9
| grunt że smak był dobry ..a wygląda /....mniam mniam
_________________
 Ziemia za paznokciami.... STORCZYKI LUCY Rok '12 ROK'13
 |
| |
Emka | 01.01.2013 16:51:33 |


Grupa: Moderator
Posty: 8003 #1124786 Od: 2011-6-10
| No ja już się na blogu do niego śliniłam  _________________ U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/ Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/ Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/ |
| |
gatita | 02.01.2013 09:53:50 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1125420 Od: 2011-6-10
Ilość edycji wpisu: 1 | O mamo.... Ewa.... ośliniłam klawiaturę   Na jakim blogu ? ja zaś nie zorientowana... _________________

Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
ewka63 | 02.01.2013 10:54:32 |

Grupa: Moderator
Posty: 7097 #1125468 Od: 2011-6-10
Ilość edycji wpisu: 2 | Agatko, kiedyś zaczęłam pisać bloga, ale nie mam wiele czasu i to coś jest raczej blogopodobne  Ale jesteś tam zarejestrowana jako obserwator zapraszam jakby co 
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
|
| |
bunia | 03.01.2013 12:27:41 |

Grupa: Użytkownik
Posty: 206 #1126999 Od: 2012-8-17
| I ja dałam sobie do zakładek... |
| |
gatita | 03.01.2013 13:53:48 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2085 #1127079 Od: 2011-6-10
|
No tak skleroza  _________________

Zapraszam na mojego bloga kulinarnego Kulinarne przygody Gatity
|
| |
Lucy2na | 18.04.2014 16:20:56 |



Grupa: Administrator 
Lokalizacja: Opole
Posty: 11929 #1818650 Od: 2011-6-9
| TULIPAN CIASTO 9 białek 1i1/2 szkl cukru 1 szkl oleju 1i1/2 szkl mąki 1 cukier wan 2 łyżeczki proszku
Białka ubić robotem.Dodać cukry i ubic robotem.Gdy piana będzie ubita dodać mąkę z proszkiem,olej i wymieszać to łyżką. Podzielić ciasto na 4 części,ja wylewam na 4 głębokie talerze i dodać do 1cz-4 żółtka i 2 łyżki mąki do 2cz-1 łyżka kakao do 3cz-1 kisiel wiśniowy do 4cz-3 łyżki suchego maku i mieszamy łyżką na każdym talerzu. Ciasto kłaść po 3 łyżki na środek blachy na zmianę w to samo miejsce (coś jak na zebre).Piec w 180 st 40min.Gdy ciasto będzie zimne przekroić na 2 cz.
MASA ŚMIETANKOWA 1/2 L śmietany 30 proc 2 opakowania śnieżki 3 kolorowe galaretki 1 galaretkę rozpuścić w szkl wody,i zostawić niech ostygnie (ona będzie podstawą masy śmietankowej) a 2 galaretki rozrobić w 300ml wody każda,wylać na talerze,lub miski.Gdy stwardnieje pokroić w kostkę.
Smietanę ubić ze śnieżką.Dodać płynną galaretkę,wymieszać robotem.Odlać parę łyżek tej masy żeby było tylko na polanie ciasta(tak jakby polewą tylko do posmarowania) Do masy dodać kostki galaretki i wymieszać delikatnie łyżką,żeby się kostki nie rozwaliły.gdy widzę ,że masa jest za rzadka wkładam na troszkę do lodówki. Na ciasto wylać masę,przykryć ciastemi polać odłożoną masą. _________________
 Ziemia za paznokciami.... STORCZYKI LUCY Rok '12 ROK'13
 |
| |
Electra | 07.04.2025 22:46:55 |

 |
|
| |
jwolonny | 10.06.2014 11:52:36 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2 #1861864 Od: 2014-6-10
UŻYTKOWNIK ZABLOKOWANY | Ciasto Tulipan musi być przepyszne, zabieram się za jego zrobienia. Wszystkie składniki mam więc czemu nie?  |
| |
benek | 26.06.2015 10:28:03 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 1 #2132659 Od: 2015-6-26
| w tym roku obfity urodzaj truskawek powoduje że robię różne warianty ciast z truskawkami  |