NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » NASZE SPECJAŁY » POTRAWY Z RYB

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

POTRAWY Z RYB

  
Dorka
05.04.2013 14:16:55
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: SKALIKOWO

Posty: 4399 #1300466
Od: 2011-6-10
Kupiłyśmy z koleżanką po 4,5 kg płatów/filetów z dorsza, muszę w weekend wszystko przerobić. Zamawiamy te rybki kilka razy w roku, przywożą do pracy w dużych paczkach, głęboko zamrożone, bez tej oszukańczej glazury z wody.
Proszę o przepisy na smacznego dorsza...
_________________
Dorka S.
http://www.fajne-forum-ogrodnicze.iq24.pl/default.asp?grupa=159529&temat=110898 OGRÓD W SKALIKOWIE



Serduszko z Warmii

http://skalikowo.blogspot.com
  
Electra29.03.2024 08:19:05
poziom 5

oczka
  
ewka63
05.04.2013 22:02:56
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 7097 #1301253
Od: 2011-6-10
Dorotko, zajrzyj tutaj:



TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA

  
Dorka
06.04.2013 12:28:55
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: SKALIKOWO

Posty: 4399 #1302133
Od: 2011-6-10
Ewciu!!! wspaniała stronka!
_________________
Dorka S.
http://www.fajne-forum-ogrodnicze.iq24.pl/default.asp?grupa=159529&temat=110898 OGRÓD W SKALIKOWIE



Serduszko z Warmii

http://skalikowo.blogspot.com
  
Lucy2na
06.04.2013 16:04:18
moc !!!
wydawało się ze wiecej już sie nie da ale jednak !



Grupa: Administrator 

Lokalizacja: Opole

Posty: 11929 #1302729
Od: 2011-6-9
No Dorotka to do dzieławesoły)))
_________________

Ziemia za paznokciami....
STORCZYKI LUCY
Rok '12
ROK'13
  
Dorka
06.04.2013 18:36:27
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: SKALIKOWO

Posty: 4399 #1302970
Od: 2011-6-10
Łatwo napisać lol Zrobiłam po grecku i po darłowsku, swoją drogą nie wiedziałam, że można dodawać do ryby żółty ser. Jeszcze mam rybę w zamrażarce, kupię w tygodniu wiórki kokosowe i zrobię w cieście kokosowym.



TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA





TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA





TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA


_________________
Dorka S.
http://www.fajne-forum-ogrodnicze.iq24.pl/default.asp?grupa=159529&temat=110898 OGRÓD W SKALIKOWIE



Serduszko z Warmii

http://skalikowo.blogspot.com
  
gawronka
06.04.2013 19:06:57
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Białystok

Posty: 2679 #1303019
Od: 2011-6-10
uwielbiam ta stronnke. naprawdę można znaleźć fajne przepisy aniołek
_________________
http://www.fajne-forum-ogrodnicze.iq24.pl/default.asp?grupa=159529&temat=110471
  
ewka63
06.04.2013 21:03:35
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 7097 #1303219
Od: 2011-6-10
To moja pierwsza stronka na którą się zarejestrowałam. Jestem tam pod tym samym nickiem co tutaj wesoły
  
Emka
07.04.2013 15:16:55
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Posty: 8003 #1304045
Od: 2011-6-10
lubię ryby ale robić je to już inna sprawa. Śmakowite przepisy, może czas coś złowić na talerz, w zamrażalniku coś siedzi pod lodem oczko
_________________
U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/
Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/
Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/
  
Asia
13.04.2013 22:28:13
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Posty: 984 #1315451
Od: 2013-4-10
Paprykarz
Obiecany przepis
2 średnie cebule drobno pokroić i podsmażyć na oleju
do tego dodać 1 marchew startą bardzo drobno
do tego wsypać 1woreczek ryżu i 1szk.wody.
gotować do miękkości ryżu [ w razie potrzeby podlać jeszcze wodą gdyby ryż nie był miękki]
do tego dodać 1 wędzoną makrelę pokrojoną
do tego dodać 30 dkg białej ryby[może być dorsz,morszczuk]
posolić[ostrożnie makrela wędzona jest słona]
dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego
popieprzyć
Smakuje lepiej jak oryginał

_________________
RYBKA PO GRECKU

ok 1/2 kg białej kapusty-kroimy na dosyc cienki paski dł ok 2-3cm i wrzucamy do wrzątku-gotujemy bez przykrycia co jakis czas mieszając ok 5min(woda lekko przykrywa kapustę).Przykrywamy garnek i gotujemy do miękkości-ok 40min
odcedzamy na sitku
1/2kg cebuli kroimy na podobnej wielkości paski i smażymy na tłuszczu do złotego koloru-solimy,wrzucamy odcedzoną kapustę-smazymy razem aż do zeszklenia na ładny złoty kolor,solimy do smaku,dodajemy paprykę chili,łyżeczkę koncentratu pomidorowego-przesmażamy.
Rybę płuczemy,wycieramy ręcznikiem papierowym ,solimy i opruszamy pieprzem cytrynowym,obtaczamy w mące,
smażymy kawałki lub filety np dorsza,mintaja innej ryby na rozgrzanym oleju na rumiano
do miski nakładamy porcję warzyw,potem warstwę ryby ,warzyw,ryby,warzyw-odstawiamy na noc w chłodne miejsce
mozna podawać na zimno i ciepło
zamiast ryby możemy przełożyć warzywami ugotowane krążki kalmarów-pycha

SMACZNEGO

RYBA Z BROKUŁAMI PO BESZAMELEM

filety posolone,popieprzone ,obtoczone w mące -obsmażyłam na złoto i ułozyłam w naczyniu żaroodpornym
brokuł ugotowany al'dente wysypałam na rybkę,zalałam sosem beszamel(z dodatkiem serka topionego i kostki do gotowania makaronu Kucharka)-krótko zapiekłam i już na talerzu z ziemniaczkami posypałam koperkiem-mniam
  
gawronka
14.04.2013 07:46:43
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Białystok

Posty: 2679 #1315711
Od: 2011-6-10
o matko, dopiero przeczytałam ze przywoza ci 4,5 kg zdziwiony ja to bym dalej wrzucila do zamrażarki pan zielony
_________________
http://www.fajne-forum-ogrodnicze.iq24.pl/default.asp?grupa=159529&temat=110471
  
Emka
14.04.2013 13:22:19
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Posty: 8003 #1316003
Od: 2011-6-10
Ja rybę po grecku robię tak :

Filety w mąkę i na olej, usmażyć jak do zjedzenia.

reszta:

Ze 3 marchewy,
ze 3 pietruchy,
1 duży por, czasem też cebula
Listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy

Zetrzeć włoszczyznę, pokroić pora i cebulę, wrzucić na dużą patelnię, podlać oliwą, podsmażyć.
Gdy włoszczyzna zmaleje a marchewka zrumieni brzegi zalewamy wodą na równo z włoszczyzną dajemy sól pieprz i listek z zielem. Podduszamy z 15 miut, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość jeszcze dusimy ale uważamy żeby wody nie było ani za mało ani za dużo. Następnie w taką gorącą włoszczyznę wkładamy usmażoną rybkę tak żeby utonęła. Odstawiamy na bok, jak się przegryzie ( ze 30 min )to albo jeszcze na ciepło albo na zimno mniam.
Panierka na rybie puchnie wciągając sos z włoszczyzny więc nie trzeba niczym zagęszczaćwesoły
Polecam.
_________________
U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/
Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/
Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/
  
Electra29.03.2024 08:19:05
poziom 5

oczka
  
Dorka
16.04.2013 14:00:28
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: SKALIKOWO

Posty: 4399 #1318186
Od: 2011-6-10
Gdy bierzesz 9kg ryby płacisz po 20 zł... i masz same piękne filety bez grama glazury, tylko ryba! Wystarczy mieć koleżankę lubiącą ryby, by wziąć na spółkę i masz zapas. Wczoraj miałam zrobić w cieście kokosowym, ale przyjechał tatko i szybko smażyłam na patelni w zwykłej panierce. Jestem leniwcem zawstydzony w kuchni, a w ogrodzie teraz tyle pracy!
_________________
Dorka S.
http://www.fajne-forum-ogrodnicze.iq24.pl/default.asp?grupa=159529&temat=110898 OGRÓD W SKALIKOWIE



Serduszko z Warmii

http://skalikowo.blogspot.com
  
Emka
20.04.2013 21:56:30
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Posty: 8003 #1337203
Od: 2011-6-10
Zrobiłam paprykarz z przepisu Asi , stygnie część a część powędrowała w słoiczki i są zawekowane bardzo szczęśliwy Ciekawi mnie jak będzie smakował na zimnopytajnik wesoły
_________________
U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/
Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/
Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/
  
Emka
21.04.2013 09:40:51
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Posty: 8003 #1337772
Od: 2011-6-10
na śniadanie był paprykarz, jest rewelacyjny wykrzyknik Smakuje bardzo podobnie jak ten z puszki ale o niebo lepszy, bez ości i śmieci, wiem co jem bardzo szczęśliwy
_________________
U Emki blog:) http://www.uemki.blogspot.com/
Fotoblog http://fotekcykanie.blogspot.com/
Pogoda http://www.yr.no/place/Poland/
  
Asia
21.04.2013 16:55:35
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Posty: 984 #1338262
Od: 2013-4-10
dzieki za opinięwesołyjak dla mnie tez REWELACJAwesoły)
  
Electra29.03.2024 08:19:05
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » NASZE SPECJAŁY » POTRAWY Z RYB

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny