Ciasta i desery |
To może ja zapodam przepis na upieczenie ciemnego biszkoptu. Biszkopt kakaowy 3 jajka 1/2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru szklanka = 250 ml tortownica 24cm średnicy Oddzielić białka od żółtek, białka ubić z cukrem na sztywną pianę, Po ubiciu do białek dodawać po jednym żółtku i nadal ubijać, aż żółtka zjaśnieją. Na końcu dodać mąkę z kakao i lekko zmiksować na najniższych obrotach lub roztrzepać dokładnie trzepaczką. Sam spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie smarować niczym. Wylać ciasto do tortownicy, włożyć do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 30 minut. Zdjęcie jest tutaj, przepraszam, ale nie mogę cos przekopiować, poprawię się, jak dojdę do tego jak to robiłam wcześniej ![]() http://www.wielkiezarcie.com/recipe67202.html |