Szparagi |
Witam. Szparagi uwielbiam i robię je na różne sposoby. Ostatnio przygotowałam zupę krem, pycha. Oto przepis: Składniki: 500 g białych szparagów kawałek pora łyżka masła 1 l rosołu sól świeżo zmielony pieprz pieprz pieprz ziołowy gałka muszkatołowa zioła prowansalskie chili Sposób przygotowania: W garnku stopić masło, a następnie wrzucić obrany i pokrojony por. Chwilę przesmażyć i dodać obrane i pokrojone szparagi ( główki szparagów poodcinać i odłożyć). Warzywa zalać rosołem i gotować do miękkości, a następnie zmiksować blenderem na gładki krem. Wrzucić odcięte główki szparagów i jeszcze chwilę gotować. Przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i pozostałymi przyprawami. Podawać z główkami szparagów. Smacznego. |