W smaku wyszedł rewelacyjny, nawet nie spodziewałam się , bo to tort na szybko, chyba z 15 min samego robienia. Ze zdobieniem nie było łatwo bo nie mam sprzętu, rogiem torebki zdobiłam.
Dla zainteresowanych przepis który jest banalny :
podkłady biszkoptowe z Lidla krem czekoladowy (delecta) z Lidla 2 serki waniliowe małe masło roślinne mleko cukier waniliowy, bita śmietana w proszku cukier puder 4 jajka kakao z wiatrakiem mocna herbata łyżka whisky
1.) krem czekoladowy rozrabia się w 2 minuty z mlekiem (instrukcja na opakowaniu), można dodać łyżkę masła by był sztywniejszy.
2.) drugi krem : żółtka z masłem roślinnym, cukrem pudrem i c. waniliowym szybko utrzeć mikserem, dołożyć serki waniliowe, krótko wymieszać i gotowe
3.) esencja do nawilżenia biszkoptu: 2 torebki herbaty zalać pół szklanki wrzątku i łyżką alkoholu.
4.) polewa: do rondelka 2 łyżki masła, ze 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody zagotować ciągle mieszając, jak ostygnie wbić 1 całe jajko i zmiksować na gładko.
Resztę znacie przekładacie biszkopt, polewacie troszkę esencji (mało żeby się nie rozpadał) i kremy między warstwy.
Bitą śmietanę w proszku można dodać trochę do tych serków wtedy krem będzie gęściejszy i nie będzie spływał, ja tak zrobiłam do tej warstwy na wierzchu eksperymentalnie
Wyszedł lekki torcik o delikatnym smaku, krem czekoladowy świetnie się zgrał z tym z twarożków i gorzkawą polewą, nie jest bardzo słodki a ja takie lubię 

|