POTRAWY Z RYB
Ja rybę po grecku robię tak :

Filety w mąkę i na olej, usmażyć jak do zjedzenia.

reszta:

Ze 3 marchewy,
ze 3 pietruchy,
1 duży por, czasem też cebula
Listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy

Zetrzeć włoszczyznę, pokroić pora i cebulę, wrzucić na dużą patelnię, podlać oliwą, podsmażyć.
Gdy włoszczyzna zmaleje a marchewka zrumieni brzegi zalewamy wodą na równo z włoszczyzną dajemy sól pieprz i listek z zielem. Podduszamy z 15 miut, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość jeszcze dusimy ale uważamy żeby wody nie było ani za mało ani za dużo. Następnie w taką gorącą włoszczyznę wkładamy usmażoną rybkę tak żeby utonęła. Odstawiamy na bok, jak się przegryzie ( ze 30 min )to albo jeszcze na ciepło albo na zimno mniam.
Panierka na rybie puchnie wciągając sos z włoszczyzny więc nie trzeba niczym zagęszczaćwesoły
Polecam.


  PRZEJDŹ NA FORUM